Socialt ansvar

Alla behöver en meningsfull vardag

Vi på Sifvert Skruv har i många år haft ett nära samarbete med Nytida. Genom vårt samarbete har många personer fått möjlighet till arbetslivserfarenhet här hos oss.

Att i en trygg miljö få möjlighet till att utföra ett jobb utefter sin egen förmåga, skapar en känsla av att vara i ett sammanhang och delaktighet. Genom att vara en del av en arbetsplats och ha ett team och kollegor nära är väldigt viktiga värden för en person som behöver lite extra hjälp.

 

Om Nytida

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. De erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola runt om i landet. Nytida har omkring 375 verksamheter runt om i landet och har ca 7000 medarbetare. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea.

Varje dag arbetstränas det på Sifvert Skruv

Nytida har en egen avdelning i våra lokaler här i Västberga. De utför allt ifrån enklare packjobb av skruvar och bultar till mer avancerade jobb så som vaxning av skruv och montering av bultar.

En av de personer som arbetstränar här hos oss är Leif. Hans mål är att få en lönebidragsanställning i framtiden. Leif beskriver sig själv som noggrann, envis, självgående och punktlig.

”- Jag tycker det är bra på Sifvert Skruv för att det är en lugn arbetsmiljö och att jag kan jobba utefter min egen förmåga”

I början tyckte Leif att det var svårt att läsa en order och hur det skulle göras och i vilken ordning, samt om det kom en beställning med flera olika skruvar var det svårt att få ihop. Med träning så behärskar Leif idag alla sina arbetsmoment och kan utläsa en order utan problem och trivs bra på sin praktikplats.

Hannu Pelkonen är lageransvarig på Sifvert Skruv och arbetar ofta tillsammans med personerna från Nytida.

” – Nytidas arbetsinsatser är till väldigt stor hjälp för oss på Sifvert Skruv! De visar en sådan härlig arbetsglädje och sprider en positiv känsla på hela företaget. Vår arbetsplats hade inte varit densamma om inte de hade varit här.”

Vi hoppas att kunna inspirera andra företag till att hjälpa fler härliga människor till att komma ut i arbetslivet.

Tillagd till listan "Varukorgen"