Betongskruvar

B6SF från INDEX

Betongskruv med sexkantskalle (B6SF)Betongskruv med sexkantskalle och fläns som är till för infästning i massiva material så som sprucken/osprucken betong och tegel. När man använder denna betongskruv måste man alltid förborra och rensa hålet från skräp och betongrester för bästa effekt. Ytbehandlingen på  betongskruven är  ATLANTIS COATING som är C3-klassad. Vad menas med C3-klassning då? Det betyder att denna betongskruv är lämplig för utomhusbruk eller där miljöns aggressivitet är stor. Enkelt förklarat är att den är likvärdig en varmförzinkat skruv. Vill ni lära er mer om ytbehandlingar kan ni klicka här.

  • B6SF FZFL (Atlantis Coating). Är lätt att använda med sexkantskallen med fläns och funkar i både sprucken och osprucken betong.  En fördel med denna är att man även kan återanvända betongskruven och att den är enkel att montera bort och lämnar då bara ett plant hål efter sig.

 

Applikationer och användningsområden.  

Används i strukturella förankringar i sprucken och osprucken betong eller tegel. Lämplig vid montering av räcken, pallställage, fönster, hyllor eller för att montera träkonstruktioner i betong.

För ETA och CE godkännande eller produktdatablad så hittar ni det här.

 

Betongskruv med sexkantskalle

Informationsvideo på vår betongskruv med sexkantskalle och fläns från INDEX (B6SF)

Till vår betongskruv B6SF, klicka här!
VSB lättbetongskruvar

Lättbetongskruven från västsvenskbyggskruv har en försänkt skalle och torxgrepp och med sin speciella gänga är den till för montering av träreglar mot lättbetong alternativt lättklinker typ lecablock. Lättbetongskruven är tillverkad i härdat stål och har en ytbehandling i Zincotech Au som är C4-klassad med en hög motståndskraft mot korrosion och kan användas i utomhus miljöer. Fördelen med skruven är att den kan skruvas direkt in genom träregeln med eller utan förborrning och sen vidare in i lättbetongen, viktigt att tänka på är att man alltid har tryck på skruven annars kan effekten bli att man borrar med skruven och att gängorna inLättbetongskruv med försänkt skalle och torxgrepp (LBFT)te kommer fästa i materialet. Använd ett lägre moment på skruvdragaren för att inte överdra skruven då den kan släppa från materialet.

Se gärna videon här nedan som visar hur man ska använda lättbetongskruven.     

  • LBFT FZFL (ZINCOTECH Au) Typgodkänd lättbetongskruv för lättklinker (Lecablock) och lättbetong.
Applikationer och användningsområden.  

Används vid montering av träreglar i lättbetong eller lättklinker utan att man behöver borra och kan skruva direkt genom materialen.

Produktdatablad samt information om bärförmågor och miljödeklarationer hittar ni det här.

Lättbetongskruven från VSB

Monteringsanvisning av lättbetongskruven (LBFT)

BFT-S från SPAX

Betongskruv med försänkt skalle och torxgrepp (BFT-S)

Denna betongskruv från Spax har en försänkt skalle och T-star torx grepp. Spax egna T-star torxgrepp gör att bitset sitter fast stadigt och man undviker att det kan glida ut från skruven och ni får även en överlägsen kraftöverföring och snabbare montering tack vare detta. Betongskruven är helgängad för att tåla högre drag och tryckkrafter. Skruven monteras utan plugg och eftersom den är försänkt så sticker inte skallhuvudet upp efter man monterat. Spax har utvecklat ett eget ytbehandlingsskydd som heter Wirox och motsvarar svensk klassning C3 som kan vara utomhus med inte sitta utsatt för vädret.

  • BFT-S FZB ( WIROX FZB) Betongskruv med försänkt skalle och T-star torxgrepp.
Applikationer och användningsområden.  

Används vid montering av fönster eller dörrkarmar i inomhusmiljöer eller områden som vädret inte påverkar för mycket typ kallgarage. Ska man montera i krävande utomhusmiljöer så ska man välja en rostfri skruv.

Vill ni läsa mer om denna skruv så kan ni kolla i Spax katalog här eller om ni är osäkra på vilken skruv ni behöver så har Spax även ett hjälpmedel som kan guida er till rätt produkt och den kommer ni till  här.

 

Klicka här för att komma till vårt sortiment av betongskruvar!

BETONGSKRUV
Walldog betongskruv
Kullerförsänkt walldogskruv för allround användning med kryssgrepp och vit skalle (TKFX-WD)

Härdad allround skruv kullerförsänkt skalle med patenterad gänga som fäster utan användning av plugg för ett snabbt montage och fungerar i de flesta material, t.ex. gips, spånskiva, plywood, trä, lättbetong m.m. Tegel och betong förborras med 5 mm borr.

  • TKFT-WD FZB (Blankförzinkad) Betongskruv med kullerförsänkt skalle och torxgrepp.
  • TKFX-WD FZB (Blankförzinkad) Betongskruv med kullerförsänkt skalle med Phillipsgrepp.
  • TKFX-WD VIT (Blankförzinkad med vit skalle) Betongskruv med kullerförsänkt skalle med Phillipsgrepp.
  • TKT-WD FZB (Blankförzinkad) Betongskruv med kullrig skalle och torxgrepp.
  • TKX-WD FZB (Blankförzinkad) Betongskruv med kullrig skalle och Phillipsgrepp.
  • TKX-WD VIT (Blankförzinkad med vit skalle) Betongskruv med kullrig skalle och Phillipsgrepp.Kullerförsänkt walldogskruv för allround användning med kryssgrepp (TKFX-WD)
Applikationer och användningsområden. 

Wall-dog skruven används för gardinskenor, tavlor och lättare upphängning.
Funkar alldeles utmärkt för elektriska vägguttag och kontakter.

 

 

Kullrig walldogskruv för allround användning med torxgrepp (TKT-WD)

 

 

Om ni har några frågor eller vill veta mer om våra betongskruvar är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Kontakta oss

Tillagd till listan "Varukorgen"