Sortiment från MKT

MKT Expander

Generalagent för MKT i Sverige

Sifvert Skruv är stolt att vara den exklusiva generalagenten för MKT och deras banbrytande produkter på den svenska marknaden. Med över tre årtionden av erfarenhet är MKT en välrenommerad tysk tillverkare som specialiserat sig på att leverera högkvalitativa expandersystem för tung infästning sedan 1990.

Vi på Sifvert Skruv är dedikerade till att erbjuda våra kunder det bästa inom infästningsteknik och är glada över att kunna erbjuda MKT:s omfattande sortiment av standard infästningssystem för betong och andra massiva material. Oavsett om det handlar om att säkra tunga laster eller skapa robusta fästelement för krävande konstruktioner, kan vi leverera pålitliga och högpresterande lösningar som uppfyller de mest krävande behoven.

Men vi stannar inte bara vid standardprodukter. MKT:s flexibilitet och expertis gör det möjligt för oss att erbjuda skräddarsydda lösningar för våra kunders unika projekt. Oavsett om det krävs specialtillverkning i små serier eller i industriell skala, kan vi arbeta nära med MKT för att säkerställa att varje produkt möter de högsta standarderna för kvalitet, prestanda och säkerhet.

Med Sifvert Skruv som er partner får ni tillgång till inte bara en omfattande produktportfölj, utan även till vår expertis och dedikation för att säkerställa att era projekt blir framgångsrika. Kontakta oss idag för att utforska hur MKT:s innovativa lösningar kan ta era infästningsbehov till nya höjder.

LÄNK TILL MKT

MKT KATALOG 23-24

Nyhet!

MKT har utvecklat en App för att hjälpa till med planerings- och beräkningsprocessen för hur mycket ankarmassa man kommer behöva vid olika dimensioner och antalet hål. Med hjälp av Appen kan man snabbt räkna ut hur många förpackningar man behöver till sina förankringar. Uträkningen kan enkelt skickas vidare och dokumenteras..

Klicka på länken nedan för nedladdning.

Goggle Play

Apple Store 

 

 

 

 

Våra MKT produkter

Vill du förenkla dina infästningsprojekt och samtidigt säkerställa pålitliga resultat? Då är vår EXP B-expanderserie från MKT det ultimata valet för dig!

Med sin mångsidighet och flexibilitet gör EXP B-expandern det möjligt att anpassa montaget efter dina specifika behov. Du kan välja mellan tre olika montagedjup – standard, maximerat eller reducerat – vilket eliminerar behovet av att borra djupa hål och minskar risken för att träffa armering eller andra hinder.

Vi erbjuder tre varianter av EXP B-expandern för att passa olika miljökrav och användningsområden:

 • EXP B FZB (Blankförzinkat stål): Perfekt för inomhusbruk där den är skyddad från väta och fukt, ger den här varianten tillförlitlig prestanda utan kompromisser när det gäller hållbarhet.
 • EXP B FZV(Varmförzinkat stål): Med ett ännu bättre korrosionsskydd är denna variant också lämplig för inomhusbruk. Den varmförzinkade ytan ger extra skydd och säkerställer långvarig användning.
 • EXP B A4(Syrafast rostfritt stål kvalité A4): Utformad speciellt för utomhusmontage, erbjuder denna expander bäst rostskydd och hållbarhet. Du kan lita på att den håller även under tuffa väderförhållanden och i krävande miljöer.

Och med möjligheten att använda en sugborr kan du spara ännu mer tid och energi under installationen. Den långa gängan på expandern ger också flexibilitet att skapa distans vid monteringen när det behövs.

Sluta kompromissa med din infästning – välj MKT EXP B-expandern för enkelhet, mångsidighet och pålitlighet i varje projekt. Kontakta oss idag för att ta reda på mer och ta nästa steg mot smidigare och mer effektiva infästningar!

Fördelar med MKT EXP B expanders
 • Godkänt för osprucken betong.
 • Höga lastvikter med korta kantdistanser.
 • De tre installationsdjupen ( Reduceras, standard & maximum).
 • Vid maximum montagedjupet så kan man få ut maxlast för expandern.
 • Alla storlekar är ETA godkända.
 • Brandtestade för F30-F120.
 • US godkända för sprinklerinstallationer(M10-M16).
 • Skyddat huvud så man inte skadar gängorna vid installationen.
Applikationer

Mellan till tunga infästningsmontage inomhus i trä och metallkonstruktioner så som kabelkanaler, kabelrännor diverse fästen och hållare. EXP B funkar även för handräcken, skyddsstaket och hyllor.

ETA godkännande och säkerhetsdatablad på EXP B finns här.

EXP BZ PLUS

EXP BZ PLUS är en högpresterande expander utvecklad för att möta behoven hos yrkesverksamma inom byggbranschen, särskilt när det gäller infästning i betong. Liksom sin föregångare EXP B, är EXP BZ PLUS snabb och enkel att montera, men den erbjuder även fördelen att kunna användas både i sprucken och osprucken betong.

För de som regelbundet arbetar med betong är EXP BZ PLUS det självklara valet, med tanke på att betong ofta har sprickor. Denna expander är alltid rekommenderad för alla montage i betong, vilket säkerställer pålitliga och hållbara infästningar varje gång.

Vi erbjuder EXP BZ PLUS i två varianter för olika användningsmiljöer:

 1. EXP BZ PLUS FZB (Blankförzinkat stål): Denna variant är avsedd för inomhusmiljöer där den inte exponeras för väder och fukt. Den ger tillförlitlig prestanda och hållbarhet för inomhusmonteringar.
 2. EXP BZ PLUS A4 (Syrafast rostfritt stål kvalité A4): Utformad för utomhusmonteringar, erbjuder denna variant maximal korrosionsskydd och långvarig hållbarhet även under tuffa väderförhållanden.

Oavsett vilken variant du väljer kan du lita på EXP BZ PLUS för att leverera snabb, enkel och tillförlitlig infästning i både sprucken och osprucken betong.

Kontakta oss idag för mer information om EXP BZ PLUS och hur det kan passa in i dina projekt!

Fördelar med MKT EXP BZ PLUS expanders
 • Godkänd för montage i både sprucken och osprucken betong.
 • Godkänd seismisk belastning i kategorierna C1 & C2 (M8-M20 expander med en maxlängd på 210mm).
 • Brandgodkänd med R30-R120.
 • Lämplig för användning i kompressions tålig natursten.
 • Lämplig vid sprinklerinstallationer och följer VdS krav och FM godkänd(M10-M16).

 

Applikationer

För användning i medium till tung förankring i sprucken och osprucken betong. Lämplig vid montering av stålbalkar, träkonstruktioner, räcken och kabelrännor.

ETA godkännande och säkerhetsdatablad på EXP BZ PLUS finns här.

EXP B-IG

Expanderhylsan EXP B-IG är den europeiskt godkända varianten av EXP B och erbjuder enkel installation och pålitlig prestanda för olika infästningsbehov. Med sin invändiga metriska gänga är den idealisk för en mängd olika tillämpningar där stark och säker infästning krävs.

Fördelar med EXP B-IG
 • En av de främsta fördelarna med EXP B-IG är dess användarvänliga installation. Den kan enkelt installeras i ett förborrat hål utan behov av specialverktyg. När skruven börjar dras åt expanderar hylsan på ett kontrollerat sätt, vilket skapar en stabil förankring i materialet. Denna funktion gör att den kan installeras snabbt och effektivt utan krångliga procedurer.
 • Det som också utmärker EXP B-IG är dess enkelhet att ta bort den om det behövs. Genom att helt enkelt lossa skruven kan hylsan tas bort utan att skada omgivande material. Denna återvinningsbara och återanvändbara egenskap gör den till ett praktiskt val för projekt där flexibilitet och möjligheten att justera eller ändra infästningen är viktigt.
 • En annan fördel med EXP B-IG är dess förmåga att monteras tätare och närmare ytterkanterna jämfört med traditionella pinnexpander. Detta gör den idealisk för projekt där utrymmet är begränsat eller där det är viktigt att kunna placera infästningen nära kanten.

Sammanfattningsvis erbjuder EXP B-IG en kombination av enkel installation, tillförlitlig prestanda och flexibilitet som gör den till ett utmärkt val för olika infästningsbehov. Oavsett om det är för byggprojekt, installationsarbeten eller andra tillämpningar, kan EXP B-IG leverera pålitlig och hållbar infästning.

Vi erbjuder EXP B-IG i två olika materialvarianter för att passa olika miljökrav:

 1. EXP B-IG FZB (Blankförzinkat stål): Denna variant är lämplig för inomhuskonstruktioner där korrosionsbeständighet är av mindre betydelse. Det blankförzinkade stålet ger tillräcklig hållfasthet och skydd mot yttre påverkan.
 2. EXP B-IG A4 (Syrafast rostfritt stål kvalité A4): För utomhusmiljöer och projekt där hög motståndskraft mot korrosion är avgörande, är EXP B-IG i syrafast rostfritt stål det perfekta valet. Kvaliteten A4 garanterar långvarig hållbarhet och skydd mot rost och korrosion även under extrema förhållanden.
Applikationer

Används i enklare montage där man behöver eller önskar sig en expander med en invändig gänga. Fördelen med med dessa är att man kan montera närmare kanter och om man behöver en större distans i montaget. Lämplig vid montering av nedfällda tak, ventilationstrummor eller trappräcken.

SäkerhetsdatabladEXP B-IG finns här.

Ankarmassa & Ankarkapslar

MKT erbjuder helhetslösningar för installationer i hårda material som betong, och en viktig del av deras sortiment är kemiska infästningar. Bland dessa hittar vi både ankarkapseln V-P och ankarmassan, som båda används vid montage av kapade gängstänger och andra konstruktionselement.

Ankarkapseln V-P är en glasampull som innehåller harts, härdare och fyllningsmaterial. För att använda den borrar man först ett hål i betongen och rengör det noggrant. Sedan placeras ankarkapseln i hålet och en ankarstång tillgänglig i FZB, FZV eller A4, används vid monteringen.

 1. Ankarstång FZB (Blankförzinkat stål): Perfekt för inomhusbruk där den är skyddad från väta och fukt, ger den här varianten tillförlitlig prestanda utan kompromisser när det gäller hållbarhet.
 2. Ankarstång FZV (Varmförzinkat stål): Med ett ännu bättre korrosionsskydd är denna variant också lämplig för inomhusbruk. Den varmförzinkade ytan ger extra skydd och säkerställer långvarig användning.
 3. Ankarstång A4 (Syrafast rostfritt stål kvalité A4): För utomhusmiljöer och projekt där hög motståndskraft mot korrosion är avgörande, är syrafast rostfritt stål det perfekta valet. Kvaliteten A4 garanterar långvarig hållbarhet och skydd mot rost och korrosion även under extrema förhållanden

När ankarpinnen slås in i hålet blandas innehållet i ankarkapseln snabbt och effektivt, vilket resulterar i en kraftfull och stark infästning.

Denna metod för kemisk infästning är idealisk för projekt där traditionella mekaniska infästningar inte är möjliga eller praktiska. Det ger en stark och pålitlig anslutning som kan hantera tunga laster och krävande förhållanden.

Med MKT:s ankarkapslar och ankarmassa kan du vara säker på att dina installationer i betong och andra hårda material håller högsta standard och säkerhet. Kontakta oss idag för mer information om dessa produkter och hur de kan passa in i dina projekt.

Fördelar med ankarkapsel V-P med ankarpinne
 • Det är snabbt och enkelt att montera med hjälp av ankarpinnar/ankarstång.
 • I varje paket finns det en adapter till borren.
 • Perfekt vid volym montage.
 • Användbar i blöt och torr betong.
Fördelar med ankarmassan VMU+
 • Godkänt för montering i sprucken och osprucken betong.
 • Godkänt för montage i prefabricerad lättbetong.
 • Kan användas tillsammans med ankarstänger.
 • Bredaste användningsområdet av våra kemiska ankare och mest flexibla.
 • Får användas i blöt betong.
 • Det går att återanvända behållaren efter man byter blandningsröret.
Applikationer

förankring av höga laster i osprucken betong typ vägbarriärer, påkörningsskydd, bullerplank och vägräcken.

Dessa är såklart CE-märkta och ETA-godkända med brandskydd och diverse datablad som ni kan hitta här.

Slagankare

Slagankare är den perfekta lösningen för icke-strukturella applikationer i både sprucken och osprucken betong. Dessa ankare är utformade för att ge säkra och tillförlitliga fästen där traditionella mekaniska infästningar inte är lämpliga.

Våra slagankare är tillgängliga i olika storlekar och utföranden för att passa olika applikationer:

 • Storlekar med 30mm monteringsdjup: Godkända för singelmontage i osprucken betong. Dessa ankare ger en stark och säker anslutning även under krävande förhållanden.
 • Storlekar med 25mm monteringsdjup: Godkända för prefabricerade ihåliga betongelement. Dessa ankare är perfekta för snabb och enkel montering i förborrade hål.

Monteringen av slagankare är enkel och kräver endast handkraft med en hammare eller ett specialbits till slagborrmaskinen för att expandera ankaret.

Vi erbjuder slagankare i både:

 1. SLAGANKARE FZB (Blankförzinkat stål): Denna variant är lämplig för inomhuskonstruktioner där korrosionsbeständighet är av mindre betydelse. Det blankförzinkade stålet ger tillräcklig hållfasthet och skydd mot yttre påverkan.
 2. SLAGANKARE A4 (Syrafast rostfritt stål kvalité A4): För utomhusmiljöer och projekt där hög motståndskraft mot korrosion är avgörande, är syrafast rostfritt stål det perfekta valet. Kvaliteten A4 garanterar långvarig hållbarhet och skydd mot rost och korrosion även under extrema förhållanden.

Detta ger er flexibilitet att välja det material som passar bäst för din applikation och miljö. Oavsett om det är för inomhus- eller utomhusapplikationer, kan du lita på våra slagankare för säkra och pålitliga infästningar varje gång. Kontakta oss idag för mer information om våra slagankare och hur de kan passa in i dina projekt.

Fördelar med slagankare
 • Godkända för montage i osprucken och sprucken betong.
 • Godkända för montage i prefabricerade betongblock/betongelement.
 • Dessa monteras ganska grunt och minskar då risken att träffa armering.
 • Enkel att använda till flertalet olika typer av montage då den har en metrisk invändig gänga.
 • FM godkänd för sprinkler installationer (M10-M20).
 • Brandtestad i betong C20/25 till C50/C60.

Applikationer

Används vid upphängningar av värme eller avloppsrör samt ventilationsrör. Förankring med antigen gängade stänger eller skruvar mot plana eller formade stålprofiler.

Dessa är såklart CE-märkta och ETA-godkända med brandskydd och diverse datablad som ni kan hitta här.

Säkerhets expander SZ-B & SZ-S

Vår serie av säkerhetsexpandrar, ETA (option1) godkända, representerar en högpresterande förankringsteknik. Dessa expanderar använder en plastkompressionsring i kombination med en tredelad expansionskammare, vilket möjliggör en säker montering närmare kanter och med tunga tvärlaster. Den anpassningsbara monteringsdjupet ger ökad mångsidighet och möjliggör att säkerhetsexpandern kan hantera högre dragkrafter, vilket vidgar dess användningsområden.

Vi har två olika varianter av säkerhetsexpanders.

 1. EXP SZ-B FZB (Blankförzinkat stål): Denna modell levereras med mutter och bricka, tillsammans med en gängad stång för montage. Detta säkerställer en jämn placering av expanderhylsan med ytan.
 2. EXP SZ-S FZB (Blankförzinkat stål): Denna variant har en vanlig sexkantskruv för montage, vilket också ger en jämn placering av expanderkapseln med ytan.

Alla våra modeller har genomgått rigorösa tester utförda av statliga säkerhetsinstitutioner i Schweiz. Storlekar från M8 är godkända för användning under seismisk aktivitet C1 & C2, vilket ger en extra trygghet vid användning.

Fördelar med säkerhets expanders
 • Används vid montage där det är höga tvärlaster.
 • Anpassade montagedjup för att klara högre krafter.
 • Kan demonteras utan synlig påverkan med en jämn yta då ytterkapseln stannar i borrhålet.
 • Kortare distansering och möjlighet att montera nära kanter.
 • Godkänd för användning under förhållanden som seismisk aktivitet enligt C1+C2(M8-M24).
 • Brandskydds godkända.

Applikationer

Förankring för mellan till hög belastning i sprucken och osprucken betong. Används vid montering av till exempel takstolar, räcken, maskiner eller Byggställningar.

Dessa är såklart CE-märkta och ETA-godkända med brandskydd och diverse datablad som ni kan hitta här.

 

Infobild för MKT:S expandersystem och programvara

Program för enkel och snabb montering av expanders.

Behöver du snabbt och enkelt beräkna antalet bygginfästningar när du monterar nära betongkanter? MKT har utvecklat detta innovativa program som är skräddarsytt för att göra just detta. Utvecklat med fokus på användarvänlighet och effektivitet, är MKT:s program designat för att följa MKT:s produktgodkännande samt de senaste europeiska riktlinjerna, inklusive EN 1992-4 ETAG 001 Annex C, ETAG 029 Annex C, ETAG 001 part 6, samt en rad tekniska rapporter som TR 020, TR 029, TR 045 och TR 061. Med detta verktyg kan du snabbt och exakt beräkna det optimala antalet bygginfästningar för dina projekt. Oavsett om det är för konstruktionsändamål eller för att uppfylla specifika säkerhetskrav, ger detta program detaljerade och lättförståeliga resultat som gör det enkelt att fatta välgrundade beslut. En av de främsta fördelarna med detta program är dess förmåga att generera tydliga utskrifter av resultaten, vilket ger dig enkel referens och dokumentation för dina projekt. Slut på gissningar och komplicerade beräkningar - låt detta program ta hand om det tunga arbetet åt dig. Upplev den ultimata bekvämligheten och precisionen med MKT:s program för bygginfästningsberäkningar idag!

NEDLADDNING

Om ni har några frågor eller vill veta mer om våra produkter från MKT är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Kontakta oss

Tillagd till listan "Varukorgen"